Vi breddar kulturen

Richard Rolf

Musikkarriären som gitarrist

rivstartade tack vare genomslaget 1969 med Sveriges första hårdrockgrupp November, som haft stor betydelse för rockens utveckling i Sverige.

I sitt fortsatta liv som musiker

 har Richard arbetat med bl.a. Backa Teater, Ulf Lundell, Fläskkvartetten, Rikard Wolff, Totta Näslund, Tommy Nilsson, Lasse Englund, Ale Möller, Herbie Hancock (en gång), Rikard Bergqvist, Coste Apetrea, Ted Ström, Vindhäxor m.f.l. 

Idag

uppträder han sporadiskt, ensam eller i tillfälliga konstellationer, och arbetar på att ge ut nytt material.

Richard Rolf har förvaltat sina förmågor, envist och konsekvent. Han har skapat sin egen tidslinje, sitt eget avtryck – musikaliskt, litterärt och hantverksmässigt.
 
Första avtrycket kom som gitarrist i bandet November följt av många års musikaliska uttryck, och utbildning i instrumentbygge för Georg Bolin som  avslutades med ett mästarbrev. Samarbetet med en rad kända musiker/artister satte säkert spår i hans egen utveckling men har aldrig rubbat fokus från det egna.
 
Den litterära ådran gav sig tillkänna senare i livet med diktsamlingen Ett Stilla Öga och ett flerårigt översättningsarbete från engelskan av verket Någon borde ha berättat. Poesibyggandet fortsätter med fundament i det bohuslänska landskapet, havet, vinden och de existentiella villkoren för vårt varande.
 
Numera permanent boende på Musön i norra Bohuslän, fortsätter tonskapandet av Richards speciella musik, en universell berättelse om livets vindlingar. Hans aldrig upphörande jakt på den ultimata tonen manifesteras i samband med dagens konsert då det är premiär för ett nytt instrument; ett resultat av många års forskning.
 
Richards konstnärliga och kulturella gärningar har belönats med Bernadottestipendiet.

Mer info om Richard hittar du här: