Release party på PUB Tjyven 11/10

Vi har glädjen att arrangera inte bara ett utan två skivsläpp på PUB Tjyven i Sölvesborgs Innerhamn. Det är Magda Andersson och Patric Eghammer som står för dessa och därefter rundar Briggen Tre Bröder av kvällen.

Adressen är Thure Carlssons Väg 1, ingång från sjösidan. Musiken börjar 18:30 (insläpp från 18:00), vi serverar fika och lättare tilltugg. Fri entre!

 

Magda Andersson

Magda Andersson är en artist från Umeå som gör textbaserad pop på svenska, med rötterna i vistraditionen. Hon släpper nu sin fjärde platta “PM: Lossad” och firar det med en landstäckande releaseturné.

Om albumet
Magda Andersson har vuxit som låtskrivare och funnit modet att berätta historierna som inte är så självklara att dela med sig av. Om att ge upp, om att borsta av sig och försöka igen, och om att halka omkring på Umeås blankis med en eld i bröstet. Sånger om toxiska relationer, om att sluta fred, om att gå vidare. Om att springa rätt ut i skogen och gömma sig för världen. Äga sina misstag, be om ursäkt, växa. Sammantaget ett album som inte pallar be om ursäkt längre – som tar plats trots att det är läskigt.

Foto: Elin Berge

Patric Eghammer & Unit

Jag är född 1969 i Olofström. Jag är utbildad musiklärare men jobbar som svensklärare. På fritiden spelar jag och skriver böcker. Nu vid 50 år fyllda kom min första soloskiva med egna instrumentala låtar och inläst skönlitteratur (min egna). Skivan heter Still Beating. Titeln syftar på att jag lyckosamt tog mig igenom ett hjärtstopp för 6 år sedan.

Min musik är en blandning av jazz, rock, pop, blues och country. Jag har tagit intryck av musiken jag lyssnade på när jag själv började spela: Beatles, Janne Schaffer, Clapton, Larry Carlton och Hendrix. Under musikhögskoletiden hittade jag mängder av bra jazz. Bill Evans, Wes Montgomery, Coltrane och Parker. Men jag har även länge lockats av svensk folkton; Jan Johansson, Kenny Håkansson, Hoven Droven och liknande.

Äntligen har jag accepterat att jag både vill hålla på med musik och skriva och att jag inom musiken får blanda och bejaka olika stilar.

 

Foto: Lasse Fagerlund

Briggen Tre Bröder

Hörviksgrabbarna med sjömansvisor som specialitet. – Och de är verkligen bröder också; Niklas Nilsson, Gert Nivåsen och Jim Nilsson. Sjömansvisorna  fick de i sig med modersmjölken, då mamma Gertrud tog fram dragspelet och pappa Karl-Inge klämde i med sin djupa röst. Med humorn som vapen skapar grabbarna publikkontakt av sällan skådat slag och det blir inte många tråkiga stunder då de äntrat scen.

Kulturföreningen
Fritt Spelrum
c/o Bengtsson
Lundvägen 1
29437 Sölvesborg

frittspelrum@gmail.com
Org.nr: 802523-6004
Bg: 820-1998

Följ oss på Facebook

Senast uppdaterad 11/5 2023

© 2024 Kulturföreningen Fritt Spelrum